În ziua in care fostul deputat Sebastian Ghita a fost dat in urmarire nationala, Romania TV a difuzat o noua inregistrare in care acesta sustine ca Victor Ponta ar fi fost santajat de catre generalul SRI Florian Coldea pentru a o propune pe Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA.

In plus, Ghita dezvaluie relatiile de prietenie si interese dintre el, Ponta, Kovesi, Coldea si Elena Udrea. „V-am mentionat de la bun inceput despre intalnirile cu Laura Codruta Kovesi la vilele SRI – K2, K4 si T14, la care au mai participat in anumite momente domnul Florian Coldea si sefii statiei CIA din Bucuresti.

Banuiesc ca v-ati intrebat cum am ajuns eu la aceste intalniri. Persoane de rang inalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea in 2008. Eram tineri, aveam copii mici si am legat o relatie de prietenie”, a spus Ghita, sustinand ca timp de 7 ani copiii lui si ai lui Florian Coldea au crescut impreuna.

Ghita mai sustine ca asa a ajuns sa o cunoasca pe Laura Codruta Kovesi si sa se imprieteneasca si cu ea.”M-am intalnit cu ea (Kovesi – n.red,) de sute de ori la sediile SRI, la mine acasa, in crama, in vie. Am chefuit impreuna, am fost pe pontonul SRI din Delta sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia si in multe alte locuri.

Asa am ajuns sa fiu direct implicat in numirea Laurei Codrutei Kovesi la DNA, in 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea si prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Basescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a insotit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta si despre care Elena Udrea a declarat public.

Ce nu s-a spus public pana acum e faptul ca Victor Ponta a fost santajat pentru a o numi pe Laura Codruta Kovesi. Practic, in fata mea, Florian Coldea i-a spus ca, daca nu o va numi pe Laura Codruta Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programata in America, pentru a se intalni cu Biden sau cu Obama, va fi anulata.

Lui Victor Ponta i s-a spus ca anuntul cu privire la anularea vizitei va fi facut in apropierea alegerilor prezidentiale, iar chestiunea aceasta il va distruge”, a mai sustinut Sebastian Ghita.

Potrivit acestuia, documentul cu propunerea de numire a Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA, care a fost inaintat lui Traian Basescu, ar fi fost scris la Guvern, pe calculatorul din secretariatul lui Victor Ponta.

„Am asistat la redactarea lui pe hartia oficiala si apoi am mers la vila SRI K 2, ude erau Florian Coldea si Victor Ponta. Ponta ne spusese mie si Elenei Udrea la intalnirea de la biroul sau: Eu o sa o propun, dar am o parere proasta despre Kovesi. Sunt convins ca va executa ordinele celor de afara si ne va face dosare tuturor. Pe voi doi va va aresta primii. Victor Ponta a avut dreptate.

Laura Codruta Kovesi a incercat sa-i inlature din viata publica pe toti cei care, intr-un fel sau in altul, au ajutat-o. M-am dus apoi cu documentul la Victor Ponta. L-am gasit cu Florian Coldea. Acesta a sunat-o pe Laura Codruta Kovesi si i-a spus sa vina imediat la Bucuresti. Asa a fost numita Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA”, a mai spus Ghita in inregistrarea difuzata joi seara de Romania TV.

NapocaNews