O mie de cetățeni au protestat în această seară la Cluj-Napoca pentru demiterea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, după ce acesta a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională Legea 90/2001 care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern.

USR-iștii au fost prezenți în număr mare la protest, printre care și fostul lider USR Cluj Bob Rădulescu, inițiatorul înființării filialei partidului.

Deși organizatorii protestului (simpatizanți USR) au anunțat că la acțiune nu vor fi scandate lozinci împotriva unui partid sau a unui politician anume, s-a scandat din greu la portavoce împotriva PSD-ului și împotriva lui Liviu Dragnea, amenințat că va urma calea lui Ciorbea.

Au fost ridicate în marș și mai multe pancarte pe care scria că ”Vrem țară de drept nu țară de PSD”.

Întrebat de reporteri de ce dorește demisia lui Victor Ciorbea, un protestatar a afirmat că a și semnat petiția anti-Ciorbea deoarece consideră că Avocatul Poporului ”nu trebuie să-l scape pe Dragnea de condamnare”.

În cele din urmă, organizatorii au recunoscut la portavoce că e perfect legal și constituțional demersul lui Victor Ciorbea, însă îl consideră imoral.