1. România, iată, după 27 de ani, încă n-a fost anesteziată. Vocea poporului încă se poate auzi și poate conta.

2. Și dacă oamenii s-au trezit acum, cu ordonanțele astea nenorocite, generând cele mai ample proteste de după Revoluție, poate o vor face și pentru că o duc rău, pentru că țara nu mai are niciun grad de independență, pentru că pădurile ne sunt tăiate, pentru că în educație și sănătate e dezastru etc. Să fie acesta momentul în care, în sfârșit, românii nu se mai mulțumesc cu firimiturile de la masa bogaților lumii!

3. Poate că românii s-a învățat minte și se vor duce, de acum, la vot.
4. PSD-ul are o singură șansă de a nu o lua la vale pentru o vreme de acum încolo: Congres Extraordinar și debarcarea lui Dragnea.

5. PNL ar trebui să caute lideri și să ofere cu adevărat o alternativă la partidul care a câștigat atât de clar alegerile. Președinți de genul Gorghiu și Turcan pe locul ocupat de Brătieni în urmă cu decenii?
6. USR ar trebui, în primul rând, să-și caute o identitate și oameni reprezentativi.

7. Pozițiile publice ar trebui ocupate de oameni cu un CV pe măsură. Cu studii superioare, absolvite la stat și la timp, cu importantă activitate anterioară în domeniul respectiv, cu viziune. Mai simplu, meritocrație, nu politicianism.
8. Domnul președinte Klaus Iohannis va apăra cu aceeași ardoare România și atunci când în joc sunt (alte) interese majore ale țării. Altfel riscăm să devenim cu totul o colonie, la cheremul axei Berlin – Bruxelles – Washington, și ne riscăm și granițele.

9. Trebuie să ne obișnuim, vezi Legea 217/2015, că libertatea de exprimare și conștiință prevăzută de Constituția României nu mai are nicio importanță.
10. Suntem o țară prea bogată și prea frumoasă pentru a nu avea un nivel de trai corespunzător!

Octavian Stăncioiu