Sunt un oarecare, fără pretenţii de analist politic sau altceva de acest fel. Am o experienţă de viaţă şi o cultură pe care, asemenea oricărui alt om, îmi întemeiez părerile.

Experienţa mea în privinţa OUG-urilor este că sunt aproape totdeauna proaste.

În primul rând, nici nu ar trebui să existe posibilitatea ca Guvernul – organ executiv – să dea legi, care sunt strict de competenţa organului legislativ, Parlamentul.
De asemenea, experienţa mea în privinţa OUG-urilor este că totdeauna sunt emise discret, cu un timp foarte scurt de dezbatere publică, anunţul dezbaterii publice fiind întotdeauna foarte discret (pe o pagină cât mai greu de găsit a ministerului de resort… şi atât).

Experienţa mea în privinţa OUG-urilor şi altor măsuri abuzive este că nu prea stârnesc reacţii populare – oamenii nici nu află de ele decât prea târziu. Iar dacă stârnesc reacţii, mass-media fie le ignoră, fie le ridiculizează. În cel mai bun caz, le prezintă fugitiv şi cu lipsă de interes.
Experienţa mea este că singurele situaţii în care mass-media şi grupurile politice colaborează în stârnirea oamenilor este atunci când au de obţinut ceva care este foarte puternic împotriva României, împotriva românilor.

Desigur, ştiu că oamenii sunt furioşi pe politicienii care jefuiesc şi distrug ţara de foarte multă vreme. Şi ştiu că mulţi ies pentru a-şi exprima această furie, fără a susţine vreun partid. Pentru a încerca măcar să urle, dacă nu să pună capăt, corupţiei şi batjocurii ce caracterizează viaţa noastră cu această clasă politică.
Dar faptul că oamenii au aceste sentimente şi intenţii nu elimină faptele amintite mai sus.

La care se adaugă şi adevărul simplu că oamenii nici nu ştiu cum ar putea să obţină ceea ce îşi doresc.
Anularea celor două OUG-uri este un aspect minor câtă vreme corupţia continuă să domine România, pădurile continuă să fie defirşate, aerul continuă să fie poluat (mergeţi la Ploieşti noaptea şi respiraţi adânc!), apele continuă să fie otrăvite, impozite şi taxe complet aberante continuă să fie stoarse de la cetăţeni, românii continuă să fie izgoniţi din ţară, ba chiar se încearcă stoarcerea lor de bani de către statul „român” şi acolo, în străinătate, unde se află etc., etc.
Părerea mea este că în spatele promovării mediatice şi a răutăţii celor două OUG-uri, şi a manifestaţiilor, a durerilor oamenilor şi a nevoii de schimbare se află, totuşi, alte interese. Anti-româneşti. De ce?
Pe lângă motivele pe care le-am înşirat deja, mai este unul: de când susţine mass-media poporul?
Să fim serioşi, sute de milioane de euro s-au furat prin introducerea bucăţii de plastic inutile numită „Card de Sănătate”. Asta deşi accesul în sistemul ilegal „Dosarul Electronic de Sănătate” se poate face pe baza buletinului (cărţii de identitate), un act nou fiind perfect inutil. Dosarul Electronic de Sănătate încalcă prin simpla sa existenţă şi Constituţia, şi legile ţării, şi legile europene (de la cele privitoare la intimitate la cele privitoare la siguranţa datelor personale). Mass-media nu a sprijinit niciodată lupta oamenilor împotriva acestor acte de jaf naţional.
(Cu puţinele excepţii care întăresc regula.)

Sunt doar două exemple printre foarte multe.
De ce acum se sprijină deschis ieşirea oamenilor în stradă?
Părerea mea este că se încearcă acoperirea, prin agitarea oamenilor, a unui gest mult mai grav, infinit mai grav decât OUG-urile:
sfârtecarea României.

Pe Google apare deja „Regiunea Ungară Secuiască”, alcătuită din trei judeţe… (voi da link-ul în primul comentariu al postării).
Din întâmplare?
O fi!

Le-am trimis celor de la Google următorul text (se poate trimite acolo):
„In Romania is not any „Szekely Hungarian Region”. This is a dream of a little extremist group of hungarian nationalists. Please make the mape right, without extremist and fake changes.”

Vă îndemn să trimiteţi şi voi un text similar, spre a determina Google să nu mai prezinte hărţi modificate după dorinţele unor extremişti.*
Dar oare Google nu ştie asta?**
Oare cei de la Google nu pot da o căutare Google, ca să vadă organizarea administrativ teritorială a României?

Oare cei de la Google îşi permit de capul lor să instige la secesiune o ţară, să încurajeze extremismul etnic?
Nu prea cred.
În aceste zile UDMR a băgat în Parlament cererea de autonomie pentru „Ţinutul Secuiesc”.
Din întâmplare?
O fi!

Datorită agitaţiei cu OUG-urile, oamenii NU au reacţionat la problema mult mai gravă a actului UDMR. Ar fi fost normal şi necesar să vedem în stradă milioane de români care să susţină unitatea României, să combată extremismul etnic, segregarea rasist.
Dar sunt mult prea preocupaţi cu nenumăratele surse mass-media care se ocupă aproape EXCLUSIV de o singură problemă.
Din întâmplare?
O fi!

Budapesta este în strânsă legătură cu Putin şi Trump. Mai mult amândoi vor vizita capitala Ungariei.
România, marele aliat al SUA în viziunea unora, este total ignorată de cei care hotărăsc viitorul lumii.
Din întâmplare?
O fi!

Dodon, care militează pentru ruperea Moldovei de România, se întâlneşte cu Putin, care îi dă o hartă pe tiparul gândurilor dodoniste.
Din întâmplare?
O fi!

Iohannis, care NU a reacţionat şi nu reacţionează faţă de suferinţele românilor din Ucraina, faţă de suferinţele românilor din Timoc, faţă de suferinţele românilor izgoniţi din ţară etc., acum reacţionează. Inclusiv asmuţind instituţiile statului una împotriva alteia. NU mergând pe liniile LEGALE de atacare a ordonanţelor (există!), ci pe altele, nefireşti. Provocând un conflict intern grav între instituţiile statului, un vid de autoritate.
Din întâmplare?
O fi!

Doar că NU CRED ÎN COINCIDENŢE.
Şi cred că ar fi timpul să ne dăm seama că ni se pregăteşte ceva.

Poate chiar sfârtecarea României. Din nou.
Părerea mea, desigur…

Mihai-Andrei Aldea

.