Parlamentarii social-democrati s-au ridicat si au plecat din sala de plen in timpul discursului presedintelui Klaus Iohannis in momentul in care seful statului a cerut PSDsa rezolve criza pe care a declansat-o in incercarea de a scapa de Justitie politicienii penali.

Iohannis a spus ca la acest moment retragerea ordonantei si „demisia chinuita a vreunui ministru” ar fi prea putin, acesta fiind momentul in care social-democratii au inceput sa vocifereze si au plecat din sala. Seful statului i-a ironizat de la tribuna plenului. „Ati obosit deja? Ghinion!”, a spus Iohannis, in aplauzele Opozitiei.

Aceasta insa nu a fost singura reactie ostila a majoritatii parlamentare fata de seful statului. Iohannis a fost intampinat la sosirea la Parlament de vicepresedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Mihai Gotiu si Cătălin Predoiu. Liderii celor doua camere, Călin Popescu Tăriceanu si Liviu Dragnea, au asteptat in sala, langa tribuna de prezidiu, unde au vorbit unul cu altul minute bune.

Dragnea a fost ulterior intrebat de jurnalisti de acest gest si a spus ca „nu scrie nicaieri” ca ar fi trebuit sa-l astepte: „L-am asteptat aici respectuos, in picioare, am dat mana cu dumnealui”, a explicat Dragnea, dupa discursul lui Iohannis.

Totodata, mai multi parlamentari PSD au venit pregatiti cu pancarte, unul dintre mesajele ce se puteau citi fiind „BINOMUL”.

La discursul presedintelui nu au participat nici premierul Sorin Grindeanu si niciunul dintre ministrii sai, desi mai multi dintre ei sunt si parlamentari. Dragnea a spus ca decizia a fost luata de el si Tariceanu, dupa ce seful ALDE a atras atentia ca Iohannis a cerut sa se adreseze Parlamentului, nu Guvernului.

Sursa. Ziare.com

Radu Ștefan