Senatorul PSD Adrian Tutuianu, seful Comisiei de Control SRI, sustine ca mai multi angajati ai companiei Yazaki i-ar fi spus ca au fost obligati sa mearga la protestele impotriva Guvernului Grindeanu in contextul scandalului OUG 13.
In cadrul unei conferinte de presa organizata la Targoviste, jurnalistii i-au cerut lui Tutuianu sa dea exemple de multinationale implicate in proteste.
„Astazi am avut trei oameni de la Darmanesti, care lucreaza la Yazaki si mi-au spus ca daca este nevoie vor veni si dau si declaratii la institutiile statului ca au fost obligati sa mearga la protest”, a afirmat Tutuianu, care este si presedintele PSD Dambovita.
El s-a referit si la declaratiile anterioare facute pe aceasta tema, subliniind ca „nu este impotriva multinationalelor”.
„Am avut anumite elemente care privesc firmele, am spus public. Unii m-au injurat, au spus ca sunt impotriva multinationalelor. Nu sunt deloc impotriva”, a spus Tutuianu.
Parlamentarul a mai facut o referire la multinationale, vorbind despre impozitele platite de aceste mari companii in comparatie cu ce platesc IMM-urile.
„Sunt publice cifrele, multinationalele produc cam 80% din cifra de afaceri si platesc cam 3 miliarde de euro profit, ceilalti, intreprinderi mici si mijlocii, produc 20% din cifra de afaceri si platesc 56 de miliarde de euro impozite”, a declarat Adrian Tutuianu.
Yazaki este o companie producatoare de componente auto din Japonia, care cateva fabrici in Romania, la Braila, Ploiesti, Arad si Caracal.

Radu Ștefan

sursa: Ziare.com