Tot mai puțini clujeni vor să participe la protestul împotriva Guvernului Grindeanu, unii dintre aceștia sătui de faptul că susținătorii partidului USR au monopolizat scena din Piața Unirii. Doar 200 de persoane s-au strâns în centrul orașuluii Cluj-Napoca, printre care și celebrul protestatar Florin Bădiță.

Ieri seara, „tinerii frumoși și liberi” de la Cluj au anunțat că adună semnături de la cetățeni, cu date de identificare personală, pentru o „proclamație” intitulată „România 2017”, care de fapt nu e finalizată încă și ar fi încă într-un soi de dezbatere. Unde? Cine moderează dezbaterea? nu știm. Se adună semnături.

O altă proclamație care conține o parte din punctele expuse ieri la portavoce în Cluj a fost inițiată în urmă cu o săptămână, la Timișoara (1. De acum inainte niciun guvern, indiferent de coloratura politica, sa nu mai repete vreodata vreo Ordonanta 13; 2. Organizarea unui referendum anticoruptie; 3. Controlul de constitutionalitate al legilor si ordonatelor de urgenta sa se realizeze si la initiativa directa si neintermediata a cetatenilor; 4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curtii Constitutionale pentru suspendarea aplicarii actelor normative susceptibile de incalcare a Constitutiei; 5. Depolitizarea functiilor publice si ocuparea lor doar prin concurs; 6. Stabilirea incompatibilitatii intre functiile executive si legislative; 7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penala a demnitarilor; 8. Fara penali in demnitatile publice.)

Roxana, o altă protestatară, a anunțat că se va crea o proclamație comună România 2017, unde „grupul de la Cluj” își va impune punctul de vedere. Dar ce rezultat practic, mandatoriu, juridic, va avea acestă proclamație?

Între timp, în mediul online există cel puțin alte două petiții în numele protestatarilor anti OUG13 care la rândul lor reprezintă vocea străzii și adună semnături de susținere.

Fiecare petiție/proclamație trage în propria direcție și numai timpul va arăta pentru ce au fost strânse aceste semnături de la cetățenii onești.

NapocaNews