Lansare de carte în Franța, la Paris! Cartea ,,Valeriu Gafencu. O Biografie Teologica a Sfântului Închisorilor” de Ionuț Tene, se va lansa în Franța. Românii din Diaspora îl celebrează pe Sfântul Închisorilor.

Evenimentul se va desfășura la Parohia Ortodoxă Română din Paris ”Sf. Parascheva – Sf. Genoveva” din Paris,33 – 35 rue St Sulpice, duminică 2 aprilie a.c., la ora 12.00, după Sfânta Liturghie! Cartea va fi prezentată de Pr. Răzvan Ionescu.

Cartea se bucură de o prefață semnată de Pr. Amfilohie Brânză și o postfață scrisă de Mircea Gălățeanu. ”Biografia teologică” a lui Valeriu Gafencu este o sinteză istorică științifică pe baza mărturiilor, memoriilor și arhiva CNSAS.

”Am scris această biografie nu într‑un stil clasic arhivistic, cu detalii encomiastice din viaţa lui Valeriu Gafencu, cel supranumit Sfântul Închisorilor de Nicolae Steinhardt. Nu m‑a interesat să prezint exhaustiv viaţa istorică a lui Valeriu Gafencu, ci m‑am axat în principal pe prezentarea evoluţiei şi desăvârşirii sufleteşti a Sfântului Închisorilor. Relaţia cu Dumnezeu şi trăirea ca model exemplar hristic pentru contemporani e mult mai apropiat testimonial de crezul lui Valeriu Gafencu, decât o serie succesivă de întâmplări mundane nesemnificative în ecuaţia mântuirii. Paradigma acestei biografii teologice este transformarea omului în relaţia cu divinitatea şi semenii” scrie Ionuț Țene în Argumentul biografiei teologice a lui Valeriu Gafencu.

Vă așteptăm dragi români din Paris la lansarea primei biografii teologice a Sfântului Închisorilor.

NapocaNews