Apa este un element uimitor, o adevarata metafora a vietii. Apa acopera trei patrimi din pamant, iar omul este facut trei sferturi din apa. Apa are multiple calitati pe care dr. Wayne Dyner ne recomanda sa le invatam si sa le aplicam in viata de zi cu zi, pentru a fi sanatosi.

1. Este calma

Intr-o lume agitata, bombardata cu informatii, este absolut provocator sa poti sta calm. Totusi, sanatatea vine dintr-o stare de calm. Ai observat ca atunci cand privesti o apa calma (chiar si intr-un pahar), nemiscata simti ca te eliberezi de stres? Ai observat ca atunci cand esti calm, linistit, te poti concentra si poti lua decizii mai bune? Nu lua niciodata decizii atunci cand esti furios.

2. Este dinamica

Apa este dinamica in multe feluri, se modifica tot timpul. Fiecare val este altfel. Nu apuci sa te plictisesti de apa, pentru ca intotdeauna este altfel. Atunci cand vei invata sa fii dinamic, vei vedea ca nu vor aparea momente de plictiseala si rutina in viata cuplu, mai ales.

3. Este flexibila

Apa poate lua orice forma. Indiferent de recipientul in care o torni, apa se transforma. O pui la concelator, ingheata. O incalzesti, se evapora. Daca mama natura hotaraste ca este timpul sa bata vantul, apa imbratiseaza vantul. Iar cand furtuna se potoleste, apa este uimitor de linistita. Ai vazut vreodata o apa la 6 dimineata? Este cufundata in pace. In viata de zi cu zi acest lucru se poate traduce in a imbratisa orice obstacol. Sa fii flexibil si deschis sa-l infrunti si sa-l depasesti. Apoi sa te linistesti, sa te odihnesti.

Citește mai mult pe Sfatul Părinților