În Tasmania, in sudul Australiei, un cuplu catolic a refuzat, incepand din anul 2010, să-și mai plătească impozitele. Cuplul detine mai multe proprietati in tara, argumentand pur si simplu religios hotararea proprie, întârziind astfel, la plata, suma de 10.000 de dolari australieni, datorie catre oraș, titrează LoNews.

In viziunea lumii si a municipalitatii, „legea guvernează viața”. „Dar noi credem că Tatăl nostru este Cel care ne guvernează. Ne cereti sa ne inchinam unui zeu fals”, a scris cuplul intr-o adresa catre consiliul municipal al Chudleigh, citeaza La Croix.

Familia considera ca, de fapt, nu trebuie să plătească taxe rezidențiale catre municipalitate, dat fiind că trăieste într-o țară „care aparține lui Dumnezeu”.

Municipalitatea, la randul sau, a incercat sa întampine familia, cu cuvintele: „Dați Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”, citand Sfanta Evanghelia.

Cu toate acestea, in data de 14 martie 2017, s-a luat decizia punerii in vanzare a bunurilor pe care familia le detinea.

NapocaNews