Stilul de viață își pune amprenta asupra sănătății. Deși băuturile carbogazoase sunt non-alcoolice aceastea au un efect devastator asupra întregului organism. La nivel mondial, a apărut o nouă maladie care face ravagii printre tineri, titrează Click.

NASH este o boală nouă netratabilă! Boala „ficatului gras”, denumită în termeni medicali steatohepatită nonalcoolică, reprezintă o inflamație din cauza acumulării grăsimilor în ficat. Ea poate determina afectarea hepatică care se agravează în timp. Este o boală tăcută care se dezvoltă lent, fără niciun simptom. Și totuși, ea a provocat o îngrijorare profundă în rândul medicilor din Franța, acolo unde numărul pacienților care suferă de boala „ficatului gras” e în continuă creștere.

Iată mai multe motive pentru a renunța la consumul de carbogazoase!

Afectează ficatul la fel de mult ca alcoolul

Persoanele care beau mai mult de un suc acidulat pe zi vor avea probleme cu ficatul. Acesta este rezultatul unui studiu realizat la Universitatea Tufts (Boston, USA) în iunie 2015. Băuturile carbogazoase și altele din categoria celor dulci provoacă anual circa 184.000 de decese la nivel mondial.

Sunt principala cauză a obezității și a aparițiilor cariilor

Consumul zilnic de băuturi carbogazoase se traduce prin creșterea în greutate cu 500 grame într-o singură lună.

Cu fiecare pahar consumat crește riscul de obezitate cu până la 1,6 ori. Din cauza faptului că afectează smalțul dinților, aceste băuturi sunt responsabile de dublarea numărului de carii.

Favorizează apariția diabetului zaharat

Consecință a creșterii în greutate, băuturile carbogazoase afectează capacitata organismului de a procesa zahărul, ajutând astfel la apariția diabetului. Consumul constant duce la apariția cirozei hepatice.

NapocaNews