Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut azi o întrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunității Sant’Egidio, cu care „a discutat despre vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif”, potrivit unui mesaj postat pe contul de Facebook al primarului.

„Aștept cu emoție și bucurie această vizită în România și la București a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, așa cum a fost și vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea în România”, a declarat Firea.

Episcopii catolici au decis la Conferinţa de la Oradea din 26-28 septembrie 2016 să îl invite pe Papa Francisc să facă o vizită în România.

„Exprimând dorinţa legitimă a creştinilor catolici din România, şi nu numai a lor, episcopii catolici din ţara noastră au decis să îl invite pe Sfântul Părinte Papa Francisc să viziteze România. Venirea Papei în ţara noastră va putea fi, fără îndoială, o mărturie a grijii părinteşti a Urmaşului Sfântului Petru pentru binele poporului nostru, care poartă Roma în nume şi latinitatea în spirit”, a transmis atunci secretarul general al Conferinţei Episcopilor Catolici din România, Francisc Ungureanu.

Radu Ștefan

Sursa: Cotidianul