În număr mare, tinerii clujeni au comemorat ieri seara martirii și mărturisitorii care s-au jertfit în temnițele comuniste pentru apărarea credinței strămoșești. Evenimentul a avut loc la invitația asociației Neamunit, într-un context național în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2017 drept An comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, iar Parlamentul României a declarat ziua de 9 martie drept Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989.

O slujbă de pomenire a avut loc la Biserica Ortodoxă Înălțarea Sfintei Cruci din Cluj-Napoca, sub protecția Sfântului Apostol Bartolomeu, și a fost săvârșită de preoții Gavril Vârva și Cristian Timar. Numele mărturisitorilor au fost însemnate pe inimile credincioșilor în mijlocul cărora s-a aflat și doctorul Traian Neamțu, deținut politic care a pătimit 6 ani în temnița comunistă, inclusiv sub ”îngrijirea” lui Ion Ficior.

Preotul paroh i-a îndemnat pe tineri să aibă curaj să calce pe urmele celor care au murit pentru apărarea credinţei în Dumnezeu şi pentru demnitatea poporului român. Pr. Gavril Vârva a explicat că asemenea celor 40 de mucenici pomeniți joi de Biserica Ortodoxă, s-ar putea să întâlnești pe pământ suferința până la capăt pentru credință, însă aceasta va fi încununată de Dumnezeu întru vecie, în Ceruri.

La vârsta de peste 80 de ani, Traian Neamțu s-a bucurat enorm de tinerii care și-au amintit ieri de cei care au fost persecutați de regimul comunist ateu, dar în același timp și-a exprimat regretul că poporul român în mare parte și-a pierdut demnitatea pentru care s-au jertfit milioane de oameni. Dorința lui este ca tinerii creștini care au demnitate să se unească și să ducă lupta lor mai departe, un război inclusiv împotriva forțelor întunericului care te corup.

Simbolic a ”mulțumit” și guvernanților care brusc, după 27 de ani, au fost loviți de amintirea că au existat oameni care au murit în temnițele comuniste pentru că au crezut în Dumnezeu și au decretat această zi de comemorare națională.

Traian Neamțu îndeamnă românii să nu fie seduși de comunismul care de după 1989 are ”față umană” și își câștigă puterea eliminând demnitatea umană cu un pumn de bani.

NapocaNews