Merkel în chip de Hitler, este imaginea care a scandalizat lumea, după ce a apărut pe prima pagina a unei publicații proguvernamentale din Turcia. „Un Hitler feminin”, titrează publicația alături de poza care conține hashtagul #FrauHitler.

În poza care ocupă prima pagină a ziarului Günes, cancelarul german apare cu mustață și îmbrăcată în uniformă nazistă. Imaginea, alături de care apare și mențiunea „Mătuşa urâtă”, ocupă trei sferturi din pagina publicației, scrie News.ro.

Montajul fotografic apare în contextul în care Ankara și Uniunea Europeană se află într-o criză de comunicare.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Germania și Olanda de ”practici naziste”, după ce ambele țări au interzis organizarea pe teritoriilor lor al unor mitinguri privind organizarea unui referendum cu privire la sporirea puterilor președintelui turc.

Balena Albastră, un fake news cu consecințe înfiorătoare. Interviu cu un licean, salvator al ”balenelor albastre eșuate”, adică al tinerilor care sunt dispuși să execute provocările ”curatorilor”

După apariția imaginii în presa turcă, cancelarul greman a îndemnat Turcia „să-şi păstreze mintea limpede”.”Aceste comparaţii cu nazismul sunt în continuare aburde şi deplasate, deoarece ele revin la a minimaliza crime împotriva umanităţii ale naţional-socialismului”, a apreciat purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert.

NapocaNews