O tânără a depus o sesizare la Colegiul Medicilor Cluj şi îi acuză pe medicii de la Clinica de Obstetrică-Ginecologie ”Dominic Stanca” de neglijenţă, după ce a născut un făt mort.

Cu câteva zile înainte de naştere, femeia se prezentase la spital cu scurgeri de lichid amniotic şi a fost trimisă acasă. S-a întors la spital dar inima fătului nu mai bătea. Supărată, mama vrea dreptate şi spune că este dispusă să meargă în instanţă ca să vadă în ce condiţii a pierdut sarcina.

Larisa Asofiei locuieşte în satul clujean Săliştea Nouă şi s-a căsătorit acum cinci ani. Împreună cu soţul au o feţită de doi ani şi au mai dorit încă un copil. Era însărcinată în şapte luni şi acum câteva săptămâni s-a prezentat în la clinica ”Dominic Stanca” cu scurgeri de lichid amniotic. Femeia spune că a fost lăsată acasă, iar după patru zile când a revenit a născut un făt mort.

Fătul, un băieţel, avea 34 de săptămâni, 2 kilogram şi 350 de grame şi 53 de centimetri lungime. Femeia îşi aduce aminte şi acum cu groază momentele prin care a trecut.

Larisa povesteşte că imediat după ce a născut fătul mort i s-a propus să îl dea pentru incinerare.

Medicii în schimb susţin contrariul. Spun că femeia nu avea complicaţii şi din această cauză a fost trimisă acasă.

Medicii spun că astfel de cazuri se întâlnesc la patru naşteri din o mie. Femeia a sesizat Colegiul Medicilor, dar aici va da tot peste șeful Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie Dominic Stanca, care face parte din comisia de disciplină. Între timp în spital a început o anchetă, titrează Radio Cluj.

Femeia spune că dacă cei de la Colegiul Medicilor din Cluj nu vor face dreptate în cazul ei va apela la instanţă.

NapocaNews