Baladele lui Arkan, ultimul haiduc din istoria Serbiei se ascultă în fosta republică iugoslavă. ”Tigrul” a fost considerat terorist de NATO și UE, iar erou de unii sârbi. Azi împlinea 65 de ani.

Erou al multor sârbi, șef al celei mai dure trupe paramilitare, lider al cel mai puternic clan interlop al Balcanilor, spargeri record de bănci în Occident.

Despre Željko Ražnatovic se poate spune orice — orice de bine, orice de rău.

Mulți foști iugoslavi îl consideră un patriot sârb, în același timp a condus cele mai dure trupe paramilitare din războiul iugoslav, dar și cel mai puternic clan interlop al Balcanilor.

„Arkan” a avut o tinerețe zbuciumată, a spart un număr record de bănci în Occident, a fost arestat de mai multe ori și a evadat din pușcăriile vestului; tot ce a câștigat din infracțiuni a pus la bătaie pentru a crea o trupă super pregătită cu care să-și apere țara, „Tigrii lui Arkan”, după răaboi a devenit om politic, șef de partid, patron de echipă de fotbal, dar și-a păstrat și obiceiurile de „haiduc”, ajungând să contoleze traficul de țigări și băuturi, dar și o bună parte din contrabanda cu combustibili peste Dunăre, în timpul embargoului impus de NATO Serbiei.

NATO l-a declarat crminal de război — la care Arkan a replicat în stilul său unic: „NATO m-a declarat dușmanul său, înseamnă că sunt un bun sârb!”.

A a avut nouă copii cu cinci neveste, ultima, Zvetlana „Ceca” Raznatovic, fiind una dintre cele mai frumoase femei și mai apreciate interprete de muzică din Serbia.

Ascultă baladele despre Arkan zis Tigrul.

NapocaNews