Mai multe focuri de arma au fost auzite, joi seara, pe celebra artera Champs-Elysees din centrul Parisului.Doi politisti ar fi fost ucisi, altul ranit, iar un atacator „neutralizat”. Bulevardul Champs-Elysees este inchis, iar Politia indeamna populatia sa evite zona. Acest atac are loc in contextul in care duminica sunt alegeri prezidentiale in Franta, iar acum cateva zile au fost arestati doi suspecti care voiau sa comita un atentat cu ocazia scrutinului.

Presedintele Hollande va sustine o declaratie la finalul celulei de criza de la Palatul Elysee.Patronul unui restaurant din zona a spus pentru AFP ca a fost nevoit sa-si ascunda clientii in subsol cand a auzit focurile de arma.


Politia face cercetari in prezent in casa atacatorului impuscat.Un al doilea politist ranit a murit, au declarat pentru Reuters surse din politie.

Presedintele Hollande a convocat o intalnire de urgenta cu premierul Cazeneuve pe teme de securitate.Atacul armat a avut loc in zona celebrei braserii Fouquet’s, in fata magazinului Yves Rocher. Premierul francez Bernard Cazeneuve a deplans moartea politistului, transmitand condoleante familiei. Oficialul s-a aratat solidar cu politistii.

Emmanuel Macron, candidat la prezidentialele din Franta, a declarat pentru France 2, imediat dupa atac, ca „primul lucru pe care trebuie sa-l faca un presedinte este sa protejeze”. Si acesta si-a aratat intreaga solidaritate cu politia si alte forte de ordine care intervin.

Politia a anuntat ca atacatorul ucis era cunoscut serviciilor de securitate.S-au tras noi focuri de arma langa Champs Elysees, anunta Reuters. Francois Fillon, candidat la alegerile de duminica, a adus un omagiu politistilor, care isi dau viata pentru a-i proteja pe ceilalti. Sectia antiterorista a Parchetului din Paris a deschis o ancheta, anunta presa franceza.

Presedintele american, Donald Trump, a reactionat dupa acest nou incident, pe care l-a calificat drept un „atac terorist”: „Se pare ca e un nou atac terorist. Ce poti sa mai spui? Nu se opreste niciodata”.

NapocaNews