Gimnasta Larisa Iordache a declarat, joi, că speră să facă un exercițiu foarte bun la bârnă în finala de duminică la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca și să încheie tot pe poziția 1, la fel ca în calificări, conform Agerpres.

„A fost o zi plăcută, sper sper să fie și mai plăcută în finală. Pot și mai bine decât azi, îmi doresc să mă concentrez cât pot de bine duminică și să îmi iasă un exercițiu foarte, foarte bun la bârnă. Doamne ajută să termin tot pe primul loc ca azi, sper din tot sufletul. Au fost emoții plăcute, am simțit atmosfera încă de când am intrat în sală, chiar dacă nu am concurat în prima rotație. Oamenii au fost foarte călduroși cu mine și cu Cătălina, lucru care ne bucură foarte tare. Nu prea am avut somn azi-noapte, am dormit ciudat, iar când m-am trezit am fost puțin aiurită cu vremea de afară. Am crezut că e o glumă… Apoi m-am gândit la cadoul de Crăciun, dar mai aștept până duminică (n.r. — când are loc finala la bârnă) și sper să îl primesc”, a spus ea.

Sportiva română regretă faptul că a ratat finala la paralele, încheind calificările pe poziția a 11-a, cu 13,833 puncte. „Sunt tristă pentru că nu am prins finala și la paralele, dar sunt rezervă. Oricând se poate mai bine. Mi-aș fi dorit foarte mult să fiu în finală pentru că am muncit foarte mult, chiar și când eram accidentată”, a adăugat Larisa Iordache.

Gimnastele Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au obținut, joi, calificarea în finalele la bârnă și individual compus la Campionatele Europene care se desfășoară în aceste zile la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Triplă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, Cătălina Ponor a încheiat calificările la bârnă pe locul 4, ea a fost notată cu 14,066 puncte. La sol, ea a ratat calificarea, terminând pe poziția a zecea, cu 13,066 puncte.

Larisa Iordache, care are în palmares cinci titluri europene, s-a calificat în finala la bârnă de pe primul loc, ea fiind notată cu 14,566 puncte. Ea nu a obținut însă calificarea și la paralele, unde a încheiat pe poziția a 11-a, cu 13,833 puncte.

Olivia Cîmpian și Ioana Crișan, aflate la primul concurs major de seniori din carieră, au obținut calificarea în finală la individual compus de pe locurile 26 (50,481 puncte), respectiv 29 (50,199 puncte).

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

NapocaNews