SF devenit realitate la job! O singura intepatura, undeva intre aratator si degetul mare, si gata, a fost implantat un microcip. Nu e un cadru dintr-un film SF, ci o scena din realitate, din compania Epicenter, din Suedia, unde angajatilor li se implanteaza microcipuri.

Acestea sunt de marimea unor boabe de orez si permit deschiderea usilor (fara a mai fi necesara o cartela sau orice altceva) si chiar comandarea de smoothie-uri cu un simplu gest, arata Lancaster Online, care citeaza AP.

Injectiile au devenit extrem de populare in compania suedeza si se tin chiar petreceri pentru angajatii care accepta sa le fie implantate cipuri.

Multi dintre ei spun ca nu vad nicio problema in a fi astfel identificati si recunosc ca au trecut prin acest proces din curiozitate, pentru ca sunt atrasi de nou. In plus, afirma ca e mai comoda viata in companie asa.

Tehnologia nu e una noua, fiind folosita initial pentru animalele de companie. Numai la Epicenter, unde au inceput implantarile din ianuarie 2015, 150 de salariati au primit aceste cipuri.

Practica este folosita si de o companie din Belgia, iar cazuri izolate sunt in intreaga lume. 1984?

NapocaNews