Nutriționiștii europeni ne asigură că aroma uleiurilor volatile extrase din plante oferă organismului mai multă energie decât băuturile calorice sau batoanele proteice, titrează Click.

La această concluzie au ajuns și specialiştii de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care, în urma unor cercetări îndelungate, au confirmat ce beneficii asigură organismului preparatele din mentă. În timpul studiului, participanţilor li s-a dat să miroase frunze de mentă.

Aroma plantei a avut efecte imediate asupra subiecților care luau parte la acest studiu: astfel că au crescut performanțele atletice ale celor care făceau jogging în mod normal. Mai mult, a crescut capacitatea de concentrare a persoanelor care aveau preocupări intelectuale sau efectuau munci administrative. „Deoarece aroma mentei influenţează starea de spirit şi creşte puterea de concentrare, înaintea unei acţiuni importante, pentru a vă recăpăta energia, trebuie să aveţi la îndemână sau o punguţă cu frunze de mentă sau bomboane cu aromă de mentă”, susţin specialiştii americani.

NapocaNews