Celebrul chitarist de jazz de origine americană Al Di Meola, cu o carieră muzicală de peste patru decenii, va susține un concert în capitala țării noastre sâmbătă, 20 mai, la Sala Palatului în cadrul turneului internațional „World Sinfonia – Music of Di Meola, Piazzolla, Lennon-Mc Cartney”.

Alături de compozitorul și chitaristul Al Di Meola, începând de la ora 20.00 vor mai urca pe scenă și alți doi instrumentiști renumiți, chitaristul Peo Alfonsi și bateristul Peter Kaszas.

Cei trei muzicieni vor încânta publicul român cu melanjul jazz & fusion & latino caracteristic compozițiilor lui Al Di Meola, dar și cu secvențe celebre marca Astor Piazzolla & The Beatles.

Al Di Meola, născut la 22 iulie 1954 în New Jersey sub numele Al Laurence Dimeola, este un artist care a adus în lumea muzicii un stil original, tehnic și totuși elegant, introspectiv și inovator. El a lansat până în prezent peste 20 de albume de studio, dar și numeroase produse live și discuri realizate alături de alți artiști.

Printre cele mai cunoscute compoziții ale sale se numără „Meditarranean Sundance”, „Libertango”, „Race With The Devil In Spanish Highway”, „Land Of The Midnigh Sun” și „Elegant Gypsy Suit”, fanii din România ai muzicianului sperând ca unele dintre acestea să poată fi ascultate live și la București.

De-a lungul carierei sale prodigioase, muzicianul care a cântat în studenție cu formația Chick Corea la celebrul Berklee Colege of Music, a colaborat cu nume mari precum Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Phil Collins, Herbie Hancock, Les Paul, Steve Vai sau Frank Zappa.

Primul album lansat de Meola a fost „Land of the Midnight Sun”, în 1976, iar cel mai recent este intitulat „Elysium” și a apărut în 2015, după apreciatul „All Your Life (A Tribute to the Beatles)”, scos în 2013.

Artistul a câștigat de patru ori titlul celui mai bun chitarist de jazz la Guitar Player Magazine’s Reader Poll, iar în 2015 a primit distincția Miles Davis Award acordată în cadrul Montreaux Jazz Festival, care recunoaște întreaga activitate a unui artist de jazz celebru la nivel internațional.

Turneul „Al Di Meola World Sinfonia — Music of Di Meola, Piazzolla, Lennon-Mc Cartney” a debutat la începutul lunii mai în Germania, iar concertul de la București va avea loc după cel din Helsinki, la 16 mai, și va fi urmat de un spectacol susținut în Italia.

Al Di Meola se va întoarce curând pe două scene din România, în Timișoara, la 11 iunie, și la Cluj Napoca, unde va cânta la 13 iunie.

NapocaNews