Poliţiştii locali clujeni au primit vineri un vehicul neconvenţional de tip Segway, cu care vor patrula non-stop în Parcul Central.”La început e greu, până te obişnuieşti, dar după ce te-ai obişnuit şi ai făcut câteva ture, e în regulă. Până acum mergeam pe jos 6 – 7 kilometri pe zi”, spune un poliţist.

Poliţiştii vor patrula cu noul vehicul, prin Parcul Central, vehiculul având o viteză maximă de 20 de kilometri pe oră.

Şeful Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat că deplasarea este mult mai rapidă, se acoperă o rază mai mare de acţiune de către poliţiştii locali, iar intervenţia este mult mai promptă.

”În ceea ce şi-a propus Poliţia Locală referitor la apropierea de cetăţean, rezolvarea cât mai rapidă a problemelor acestuia, începând de vineri a fost pus în funcţiune un robot de transport, un vehicul neconvenţional de tip Ninebot Elite Segway, care va fi folosit în Parcul Central al municipiului Cluj-Napoca. S-a dovedit că deplasarea este mult mai rapidă, se acoperă o rază mai mare de acţiune de către poliţiştii locali, iar intervenţia este mult mai promptă. Robotul de transport a costat 14.000 de lei şi prinde o viteză maximă de 20 de km/h. Va fi dotat cu girofar şi claxon. Un astfel de vehicul este o premieră pentru poliţiştii locali din România”, a spus Bonţidean.

Segway va fi folosit non-stop în misiuni de patrulare, de depistare a persoanelor care încalcă legea, care parchează ilegal, a cerşetorilor, dar şi la intervenţii în traficul aglomerat, pentru că poliţiştii locali se pot deplasa mai uşor şi mai rapid decât cu o maşină.

”Este şi eficient din punct de vedere al poluării, fiind unul electric, are o autonomie de 25 de kilometri şi se încarcă în patru ore, de la o priză normală. Poate fi utilizat pe asfalt, drumuri drepte neasfaltate, gazon, drumuri pietruite, are asistenţă la urcat şi coborât trepte. Ne-am inspirat de la poliţiile străine, a fost ideea primarului Emil Boc după o vizită în străinătate să achiziţionăm astfel de mijloace de deplasare”, a declarat şeful Poliţiei Locale a Primăriei Cluj-Napoca, titrează Mediafax.

Rafael Ghib, unul dintre poliţiştii locali desemnaţi să folosească noul mijloc de transport, a declarat că nu a fost greu să-l folosească.

NapocaNews