Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că organizația pe care o conduce nu va susține pe cineva anume la președinția PNL și că fiecare delegat va vota cum va crede de cuviință.

„Biroul politic a luat decizia — singura, în opinia mea, legală și statutară — ca fiecare membru al delegației să voteze conform propriei conștiințe, după ce va asculta prezentarea moțiunilor la congres”, a subliniat Daniel Buda.

Pe 14 mai, PNL Cluj a hotărât să nu susțină în mod expres niciunul dintre candidații la președinția partidului, lăsând această decizie la aprecierea delegaților care vor vota pe 17 iunie.

”Biroul Politic Județean al PNL Cluj, reunit astăzi, 14 mai, în ședință statutară, a hotărât, cu unanimitate de voturi, ca la Congresul PNL din 17 iunie să nu existe un mandat expres pentru delegați în sensul susținerii uneia dintre moțiunile depuse spre a fi supusă votului, lăsând această decizie la aprecierea acestora. Eventualele semnături ale unor membri ai PNL Cluj pentru susținerea unei moțiuni vor fi realizate strict în nume personal și nu vor angaja în niciun fel poziția întregii filiale”, se arăta într-un comunicat al PNL Cluj.

Liberalii clujeni vor fi reprezentați la Congresul PNL de aproximativ 190 de delegați.

NapocaNews