Presedintele Klaus Iohannis va invita, luni, la Palatul Cotroceni, reprezentantii partidelor parlamentare pentru consultari in vederea formarii unui nou guvern, dupa ce motiunea de cenzura impotriva guvernului Grindeanu a fost votata de Parlament.

„Presedintele a fost informat si a luat act de rezultatul votului din Parlament. Presedintele va convoca consultari cu partidele parlamentare pentru ziua de luni, in vederea formarii unui nou guvern”, a anuntat, miercuri dupa amiaza, purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi.

Aceasta a precizat la Digi24 ca presedintele „este un garant al respectarii Constitutiei si va urma pas cu pas tot ceea ce presupune calendarul legal al unei astfel de proceduri”.

Dobrovolshi a punctat faptul ca mai multe detalii cu privire la programul consultarilor vor fi date publicitatii in curand.

Intrebata despre criteriile de integritate pe care ar trebui sa le respecte viitorul premier, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale a refuzat sa se pronunte, reamintind insa ca presedintele Klaus Iohannis a „precizat de foarte multe ori” care sunt criteriile de integritate pe care trebuie sa le respecte un premier al Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis participa joi si vineri, la Bruxelles, la reuniunea de vara a Consiliului european, dupa vizita efectuata in Germania.

Guvernul Grindeanu a fost demis, miercuri, cu 241 de voturi exprimate de senatorii si deputatii din coalitia majoritara, PSD-ALDE, dar si de cativa deputati reprezentanti ai minoritatilor nationale.

Lideri ai PSD au declarat ca vor avea in vedere mai multe nume posibile de premieri, pentru a fi siguri ca nu se vor izbi de un refuz din partea presedintelui Iohannis.

PNL a anuntat ca va decide strategia pentru perioada imediat urmatoare in cadrul forurilor statutare, pana luni.

NapocaNews