Universitatea Babeș-Bolyai a câștigat o serie de proiecte în valoare de aproximativ trei milioane de lei pentru prevenirea abandonului școlar și sprijinirea tinerilor în alegerea viitoarei cariere.

Proiectele au fost aprobate în urma competiției deschise pentru finanțarea unor programe de vară de tip punte (şcoli de vară) în cadrul proiectului ROSE, Schema de granturi pentru universități.

UBB a câștigat opt sub-proiecte dintr-un total de 69 de sub-proiecte depuse la nivel de țară. Toate cele opt sub-proiecte depuse se adresează elevilor de liceu, cărora UBB dorește, prin intermediul acestor fonduri, să le ofere ocazia unei experiențe universitare timpurii și să îi ajute în alegerea unei rute educaționale și profesionale cât mai potrivite. Proiectele câștigătoare sunt: „Antrenarea și Dezvoltarea de Abilități pentru Studenție”, „Geografia pentru toți!”, „Abililități și competețe pentru elevi, viitori studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă”, „Vino Vara la FSPAC!”, „Fizica minunată”, „Viitorul planeti Pământ”, „Cluj Letters Summer School”, „Să învăţăm interactiv istorie! Programe de vară de istorie orală pentru elevii de liceu.

NapocaNews