Sadiq Khan, primarul Londrei, a solicitat Guvernului britanic sa anuleze o vizita de stat planificata de Donald Trump, dupa ce a fost criticat de presedintele american pentru reactia dupa atacul terorist soldat cu cel putin sapte morti si aproape 50 de raniti.

Liderul de la Casa Alba a criticat atitudinea primarului Londrei, Sadiq Khan, pentru ca le-a spus londonezilor ca „nu au motive sa fie alarmati”, informeaza The Guardian.

Pathetic excuse by London Mayor Sadiq Khan who had to think fast on his „no reason to be alarmed” statement. MSM is working hard to sell it!
– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 5, 2017

„Sunt cel putin sapte morti si 48 de raniti in atacul terorist, iar primarul Londrei le spune oamenilor ca „nu au motive sa fie alarmati”!”, a acuzat Donald Trump.

Primaria Londrei a replicat ironic:

„Primarul Londrei are de facut lucruri mai importante decat sa ii raspunda domnului Trump…”, au comunicat consilierii primarului capitalei britanice.

„Primarul este ocupat sa lucreze cu politia, cu serviciile medicale si cu Guvernul pentru a coordona reactiile la acest atac terorist ingrozitor si las; primarul va coordona actiunile pentru a garanta securitatea londonezilor si turistilor din orasul nostru”, au precizat consilierii.
When Londoners face adversity we pull together. We stand up for our values and our way of life. We stand together. pic.twitter.com/AJJMJjBIDp
– Sadiq Khan (@SadiqKhan) June 6, 2017

Sadiq Khan a afirmat, intr-un interviu: „Londonezii vor observa o crestere a prezentei politiei in urmatoarele zile. Nu exista motive sa fie alarmati”.

In cadrul unei aparitii televizate, Khan a declarat ca Trump „se inseala in privinta multor lucruri”, iar vizita sa de stat nu ar trebui sa mai aiba loc.

NapocaNews