Aflat pentru prima oară în municipiul de pe Bega, Târgul Produs de Cluj a înregistrat, la sfârșitul săptămânii trecute, un uriaș succes, atât ca public cât și ca vânzări. Evenimentul expozițional a fost organizat de Asociația Produs de Cluj în parteneriat cu Shopping City Timișoara și Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Cluj.

„Timișoara a fost o gazdă extrem de primitoare pentru cei aproximativ 60 de producători și artizani clujeni, absolut toate standurile fiind luate cu asalt de bănățenii veniți să vadă oferta Clujului. Aprecierile venite din partea celor care au vizitat târgul dar și restul facilităților oferite în cadrul acestui eveniment demonstrează faptul că proiectul nostru este unul potrivit și necesar. Putem afirma fără tăgadă că de târgurile Produs de Cluj beneficiază atât expozanții, cei pe care noi îi sprijinim în demersul lor de a conserva și promova tradițiile și autenticul, precum și pentru a crește economia locală, cât și publicul vizitator, care are ocazia de a achiziționa produse care nu se găsesc în magazine” apreciază domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Vizitatorii Târgului Produs de Cluj de la Timișoara au achiziționat, la preț de producător, uleiuri presate la rece, caș și brânzeturi de oaie, dulcețuri, siropuri naturale și alte conserve de casă, ceaiuri, prăjituri, ciocolată de casă și turtă dulce, toate fabricate în mini fermele clujene, după rețete tradiționale. La mare căutare au fost și bijuteriile lucrate de mână, costumele populare, sticlele artizanale și jucăriile realizate din lemn. Zilnic, mii de spectatori au asistat la spectacolele folclorice oferite de artiști clujeni.

Târgul Produs de Cluj la Timișoara a fost al 69-lea eveniment organizat de Asociația Produs de Cluj în cei șase ani de activitate, al nouălea în 2017 și încheie sezonul de primăvară-vară al târgurilor. Ediția cu numărul 70 va avea loc în luna septembrie la Cluj-Napoca și se va desfășura sub genericul Zilele Recoltei.

NapocaNews