Protestele la Hamburg iau amploare. Poliţia a cerut întăriri după ce 160 de agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi. Este vorba despre 15.000 de poliţişti suplimenari, care să se alăture celor 20.000 de agenţi care deja au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea în timpul sumiitului G20.

Protestatarii au început ridice baricade. Mai multe obicte stradale au fost incendiate. Forţele de ordine au folosit în repetate rânduri tunurile de apă pentu a dispersa mulţimea.

Un agent de poliţie a utilizat arma pentru a trage un foc de avertisment după ce a fost agresat de protestatari, în cursul mitingului din Hamburg, poliţistul adăpostindu-se într-un magazin, anunţă autorităţile germane, precizând că 160 de poliţişti au fost răniţi în urma violenţelor.

Peste 100.000 de persoane participă la manifestaţiile de protest.Cel puţin 45 persoane au fost arestate şi alte zeci de persoane au fost audiate.

Violenţele au escaladat vineri dimineaţa când, conform poliţiei, protestatari mascaţi ar fi incendiat maşini şi ar fi spart mai multe fereste ale unor bănci şi tribunale din cartierul Altona.

Localnicii din Hamburg au acuzat poliţia de folosirea unor tactici brutale pentru a dispersa protestatarii.În cursul protestelor de vineri, poliţia a folosit din nou tunuri de apă asupra protestatarilor, care de data aceasta au avut asupra lor pelerine şi umbrele.

Napocanews