În România, 33% din din copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani suferă de privare materială severă, de peste trei ori mai mulți decât media celor 28 de state europene.

Din fericire, există și persoane generoase, conștiente de importanța pe care o au copiii și care își asumă un rol în îmbunătățirea situației critice în care se află aceștia.

Doamna Laura Daniela Hant, Președinte al Asociației ”Mihai Eminescu”, coordonează în acest sens o campanie cu profil umanitar, de strângere a unor donații (îmbrăcăminte, jucării, cărți, rechizite, dulciuri) pentru două orfelinate din România.

Campania, derulată sub sloganul ”Ajutați un copil. Clădiți un destin” se va desfășura, începând cu luna august a acestui an, 2017, până în luna decembrie a.c., urmând ca ajutoarele colectate să fie transportate în țară pentru cei 150 de copiii aflați în evidența Direcției de Asistență Socială și Medicină Școlară Focșani, Jud Vrancea și la CASA DORCA, din localitatea Prilipet, Jud. Caraș-Severin.

Pentru o bună desfășurare a activității de colectare, oricine dorește să efectueze o donație trebuie să țină cont de următoarele mici reguli:

Obiectele de îmbrăcăminte donate să fie curate, împachetate în pungi transparente de plastic, având o etichetă cu specificarea conținutului. De exemplu, ”Costum băiat, vârsta 8-9 ani”, sau ”Rochiță fetiță, vârsta 10-11 ani” etc.

Jucăriile, cărțile, caietele, rechizitele etc să fie pe cât posibil în condiții de utilizare normale (nu uzate sau pătate, iar în cazul jucăriilor mecanice sau electrice să fie în stare de funcționare etc)

Dulciurile (de preferință bomboane, caramele, ciocolată, biscuiți etc) să fie în termen de garanție, cu ambalajul intact.

Obiectele donate să fie aduse într-o cutie de carton, corespunzătoare conținutului obiectelor donate, cu menționarea numelui donatorului pe cutie, precum și cu specificarea, ”Pentru copil Băiat/Fata de ––-ani” sau ”Pentru băiat de ––ani si fetită de –––-ani” etc.

Cei ce doresc să ia parte la această campanie, pot apela tel.004369919027524 sau tel: 0043 6606080762, ori pot transmite corespondența la e-mail: mihaieminescu@hotmail.com, respectiv pe site-ul campaniei https://wordpress.com/post/campanieumanitaraviena.wordpress.com.