Serile închinate Maicii Domnului din acest post au debutat la Huedin, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a săvârşit slujba Paraclisului Maicii Domnului, în mijlocul comunităţii Bisericii cu hramul „Sfânta Treime”, de pe strada Poştei.

Din sobor au făcut parte: Părintele Consilier Claudiu Grama, Părintele Protopop de Huedin Dan Ionuţ Lupuţan, Părintele paroh Tudor Petrovici şi Părintele Tonca Ioan. Răspunurile au fost date de corul bisericii. La finalul slujbei, părintele paroh Tudor Petrovici a primit rangul de sachelar, cu dreptul de a purta brâul albastru, pentru amplele lucrările ce s-au efectuat la casa parohială dar mai ales pentru implicarea în activităţile cu tinerii, din cadrul Centrului Catehetic „Protopop Aurel Munteanu”. Părintele Tonca Ioan a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit o diplomă de aleasă cinstire, la împlinirea a patruzeci de ani de slujire în Huedin şi patruzeci şi şase de ani de preoţie.

Părintele Mitropolit le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre importanţa postului, subliniind superioritatea postului de răutate şi de fapte necuviincioase iar apoi a trasat, în linii mari, temeiurile de cinstire ale Maicii Domnului. Fiecare credincios a fost miruit şi a primit o iconiţă cu Maica Domnului, iar copiii au primit şi o carte de rugăciuni, titrează Radio Renașterea.

NapocaNews