Al XII-lea Congres Național de Medicină Perinatală își va deschide porțile începând cu 27 Septembrie 2017 la Cluj Napoca, pentru mai mult de 400 de specialiști de obstetrică, ginecologie, și neonatologie precum și din domenii conexe medicinei perinatale. Abordând o tematică vastă sub titulatura „Medicina perinatală în secolul 21”, evenimentul științific clujean este precedat de cursul internațional de ecografie “The 8th Romanian “Ian Donald” Course” la care vor susține prezentări somități internaționale ale medicinei de specialitate.

 

„De peste 25 de ani, Asociația Română de Medicină Perinatală își asumă rolul de diseminator al informației științifice de calitate, având o preocupare continuă în domeniul educației medicale. Cel de-al XII-lea Congres național, al Asociației, reprezintă un moment important al comunității medicale, când specialiști, obstetricieni, neonatologi, pediatri, imagiști, rezidenți și toți cei implicați în această specialitate au oportunitatea de a învăță de la toți cei care au muncit și au acumulat cunoștințe deosebite în domeniu” a declarat Dl. Academician Profesor Doctor Florin Stamatian, Președintele Asociației Române de Medicină Perintală.

 

“Programul științific va promova cele mai noi cunoștințe în medicina perinatală, de aceea l-am și denumit „Medicina Perinatală în secolul XXI”. Congresul va fi precedat de o sesiune a școlii de ultrasonografie „Ian Donald”, manifestare ce se bucură de participarea unor invitați de marcă. În mod cert va fi un mare beneficiu pentru noi toți.” a prezentat Dl. Profesor Doctor Daniel Mureșan, Președintele Congresului Național de Medicină Perinatală. Acesta a adăugat: ”Prin aceste acțiuni, Asociația promovează un climat științific la nivel mondial, de cercetare, învățământ și activitate curativo-profilactică, contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a femeii în general, a gravidei și a produsului de concepție în special. Totodată este o oportunitate unică să ne întâlnim și să ne bucurăm de farmecul Clujului, capitala istorică a Transilvaniei, puternic centru universitar și centru cultural de tradiție”

 

Al XII-lea CONGRES NAŢIONAL de MEDICINA PERINATALĂ şi The 8th Romanian “Ian Donald” Course. reprezintă cel mai important eveniment de Medicină Perinatală și Obstetrică al anului 2017 din România. Cursul European de Ultrasonografie fetală „Ian Donald”, având Invited Speakers personalităţi de renume mondial în domeniu, va avea loc în predeschiderea Congresului Naţional de Medicină Perinatală. Evenimentele vor avea loc în Cluj Napoca, la Centrul de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Amfiteatrele ”Iuliu Hațieganu”, ”T. Goina” și ”E. Dorofteiu”, în perioada 27-30 Septembrie 2017, și vor cuprinde sesiuni plenare, simpozioane, mese rotunde, discuţii şi prezentări la standurile expoziţionale și se vor desfășura sub o tematică extrem de atractivă : ” Medicina perinatală în secolul XXI “.

 

 

Acad. Prof.Dr. Florin Stamatian

Prof. Dr. Daniel Mureșan

Președinte ARMP

Președinte Congres