Primăria Municipiului Cluj-Napoca din România, a decis alocarea a 100.000 de euro pentru construirea unui orăşel al copiilor în Poarta de Vest a Republicii Moldova – Municipiul Ungheni.

Suma de 100 mii euro este o mică parte a unui proiect mai larg – 765.000 de euro. Primăria mun. Cluj-Napoca, s-a angajat să aloce această sumă pentru reabilitarea Parcului Central din mun. Ungheni, oraș înfrățit din 2016, informează bodrug.eu.

În şedinţa Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca din 5 septembrie 2017, consilierii clujeni au susținut proiectul „Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Cluj, nr. 35/5.09.2017 privind finanțarea de la bugetul local a subproiectului „Orașelul copiilor” din cadrul proiectului Reabilitarea Parcului Central din orașul partener Ungheni, raionul Ungheni, Republica Moldova.” Terenul va conține zone amenajate pentru copii de diferite categorii de vârstă: 1-3 ani, 3-7 ani, 7-12 ani, 12 ani și mai mult, iar primăria mun. Ungheni, a propus și un plan de amenajare. Virsta-7-12 virsta-3-7-ani VIRSTA-1-3

Cooperare între Municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj din România şi Municipiul Ungheni, Raionul Ungheni din Republica Moldova, a început la 16 noiembrie 2016, când a fost semnat, de către primarii celor doua oraşe, în Sala de Sticla a primăriei muncipiului Cluj-Napoca, titrează Diez.md.

Cluj-Napoca a devenit un model de modernizare și civilizație demn de urmat în Rep. Moldova.Specialiștii consideră că parcul va fi cel mai frumos și modern din Rep. Moldova.

NapocaNews