Profesorul universitar Ioan Ardelean, de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), prins în flagrant luând mită de la studenți, a fost reținut pentru 24 de ore în urma unei decizii a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au anunțat reprezentanții Direcției Generale Anticorupție (DGA) într-un comunicat.

Potrivit avocatului Alexandru Rîșniță, profesorul are calitatea de suspect. De asemenea, apărătorul a făcut contestație la măsura reținerii.

„Clientul meu a fost reținut și are calitatea de suspect. Noi am contestat reținerea, așteptăm soluția procurorului”, a declarat avocatul Alexandru Râșniță, duminică, pentru AGERPRES.

Acesta a arătat că în dosar mai sunt implicate alte 11 persoane, având și acestea calitatea de suspecți. Mandatul de reținere expiră în cursul serii de duminică, dar profesorul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Biroul lui Ioan Ardelean de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj a fost percheziționat sâmbătă, în urma organizării unei acțiuni de flagrant în timpul căreia acesta a primit 450 euro, cu titlu de mită, de la mai mulți studenți.

Potrivit DGA, o altă percheziție a fost efectuată și la domiciliul profesorului. Profesorul ar fi primit câte 50 de euro de la mai mulți studenți pentru a-i trece examenele din sesiunea de restanțe.

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Ioan Ardelean este profesor universitar la Facultatea de Mecanică a UTCN. Acesta a realizat, în 2015, un venit de 135.000 de lei din activitatea la UTCN.

NapocaNews