Pe 10 mai 2016, Patrick Calvar, directorul general al Serviciilor de securitate interne, ii avertiza pe parlamentarii francezi: “Europa este in mare pericol, extremismele se dezvolta pretutindeni si noi suntem, noi, serviciile interne, pe cale sa ne deplasam toate resursele, pentru a ne concentra atentia pe extrema dreapta, cea care nu asteapta altceva decat confruntarea.”

Asta la 6 luni dupa ce presedintele Frantei decretase starea de urgenta in urma masacrului comis de islamisti la Paris, si cu doar 2 luni inaintea masacrului ce va fi comis de un alt islamist, la Nisa. Asadar, intre doua valuri de atacuri teroriste islamiste, chiar in momentele in care strazile Parisului si ale altor orase franceze erau sub asaltul anarhistiilor de stanga, care le devastau protestand impotriva legii muncii, Seful serviciilor interne franceze anunta ca si-a concentrat toate resursele pentru a contracara atacurile unei fantomatice extreme drepte, care nu actionase pana atunci si nu avea sa actioneze nici dupa aia!

In ultimele cateva saptamani, in Franta, in Ardèche, Isère si Drôme, fortele de ordine au fost intr-o alerta permanenta: mai multe relee de televiziune si de telefonie mobila au fost incendiate. La inceputul saptamanii, in noaptea de 18 spre 19 septembrie, au fost mistuite de flacari 5 furgoane ale Jandarmeriei, asta chiar in interiorul cazarmii Jandarmeriei nationale din Limoges!

Incendierea antenelor de televizune si telefonie mobila, cat si incendiul provocat la Limoges, au fost revendicate de extremistii de stanga francezi! Tot anarhistii Antifas au incendiat si laboratoarele de anchete criminale situate in incinta cazarmii Jandarmeriei nationale din Grenoble. Alaturi de laboratoare, depozite de probe, echipamente de analiza si investigatii, zeci de vehicule au fost calcinate in devastatorul incendiu!

Toate aceste atacuri ale anarhistilor de stanga francezi au fost o replica la procesul care a avut loc la Paris, proces in care au fost déjà condamnati cei 8 Antifascisti care au incendiat, in mai 2016, la Paris (exact la 8 zile dupa discursul tinut in Adunarea Nationala de Patrick Calvar) o masina de politie cu 2 politisti in ea!

Prin urmare, extrema stanga franceza a pregatit, coordonat si declansat, in mai multe zone ale Frantei, o serie de atacuri soldate cu importante pagube materiale, fara ca serviciile de informatii, in permanenta depasite de realitate, sa stie ceva! Altfel, atacurile ar fi fost preintampinate. Firesc, din moment ce oamenii serviciilor secrete antifasciste franceze asteapta cu nerabdare, dupa fiecare curs de neo-marxism, confruntarea decisiva cu morile de vant ale extremei dreptei!

Iar in Franta, cat de curand, va avea loc un nou atac islamist! E randul jihadistilor acum!

Bogdan Calehari