Comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislației de mediu de către Consiliul județean Cluj, în cazul depozitului de deșeuri de la Pata Rât (Cluj), și au dat amenzi în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei, a anunțat, vineri, GNM.

În urma alunecărilor de teren care au avut loc la depozitul de deșeuri Pata Rât, cursul de apă Zăpodie a fost colmatat, iar comisarii Gărzii Naționale de Mediu s-au deplasat la fața locului și au stabilit măsurile reparatorii în zonă.

„Primele măsuri urgente au vizat înlăturarea materialului care bloca cursul de apă Zăpodie, precum și împiedicarea scurgerii levigatului din depozitul de deșeuri în cursul de apă. Ulterior a fost efectuat un alt control, în urma căruia s-a constatat că nu se realizaseră măsurile reparatorii dispuse anterior. În consecință, comisarii GNM au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislației de mediu, responsabil pentru gestionarea activității depozitului de deșeuri Pata Rât fiind Consiliul Județean Cluj”, se arată în comunicatul GNM.

Depozitul de deșeuri de la Pata Rât s-a aflat în permanență în atenția Gărzii Naționale de Mediu, în perioada 2016-2017, comisarii GNM efectuând mai multe controale în urma cărora s-au dispus măsuri reparatorii și s-au aplicat sancțiuni în valoare totală de aproape 150.000 de lei, titrează Agerpres.

Garda Națională de Mediu va continua monitorizarea permanentă a situației depozitului de deșeuri de la Pata Rât, atât prin comisarii de mediu din cadrul Comisariatului Județean Cluj, cât și prin reprezentanții Comisariatului General.

NapocaNews