”Misă pentru pace”, interpretată de un cor din Anglia, a fost piesa gândită de directorul Operei Române Cluj, Florin Estefan, pentru deschiderea stagiunii. Opera scrisă în anul 2000, multiculturală, conține atât fragmente din Biblie, cât și chemarea la rugăciune a musulmanilor, interpretată de un imam. Naționaliștii clujeni au aflat despre eveniment, iar la începutul piesei au intonat imnul ”Deșteaptă-te, române”, pentru a acoperi pasajul religios cântat în arabă.

Printre naționaliștii care au arborat tricolorul românesc în sală s-au aflat Călin Mărincuș și Codrin Goia, liderul Noii Drepte Cluj.

Călin Mărincuș a acuzat public directorul Operei că spală mințile clujenilor cu multiculturalism, în contextul unor noi atentate teroriste petrecute în Lume.

”Nu mi se pare normal ca în centrul Clujului, oraș românesc, Teatrul Național să fie transformat în moschee, iar la o piesă de teatru despre pace să fie chemat un imam și să strige: Allahu akbar, acea scandare strigată de toți teroriștii înainte să se arunce în aer, înainte să omoare oameni. Se știe clar, nu pe baza speculațiilor, ci pe baza realității, că islamul este o religie a terorii. Din păcate a devenit la ordinea zilei acest fapt. Marele musulman al Londrei, primarul Sadiq Khan spune chiar că atentatele teroriste în marile orașe ale Europei sunt o parte normală a vieții. Dar cum se face că un oraș mare precum Tokio nu are niciun atentat terorist? pentru că nu au imigranți musulmani. Și în Cluj se dorește aducerea a 5000 de imigranți musulmani, când nu vom mai avea doar 2-3 minute de Allahu akbar în teatru, ci vor dori să-și contruiască moschee, iar apoi și aici vom avea atentate teroriste, crime, jafuri și violuri comise de acești imigranți”, a declarat Codrin Goia.

Ei au fost aplaudați de o parte din spectatori, alții le-au adresaj injurii, însă în cele din urmă au fost escortați afară din sala de spectacol de către polițiști mascați, iar ulterior amendați cu sume între 500-700 lei.

NapocaNews