Organizația Tinerilor Medici, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, ARFC, ASAF și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca organizează în perioada 6 -8 octombrie 2016 prima ediție a evenimentului medical pluridisciplinar ”OTM Congres 2017”.

Obiectivul principal al evenimentului este înbunătățirea relațiilor de colaborare între diferite specialități care își desfășoară activitatea în sectorul sanitar. În cadrul evenimentului vor fi abordate teme de interes medical de către specialiști din domenii precum: Medicină, Farmacie, Stomatologie, FizioKinetoterapie, Nutriție, IT, Drept .

”Congresul pluridisciplinar este primul eveniment care dorește umanizarea actului medical. Halatul nu trebuie să ne transforme în roboți. Știința primează, dar fără conștiință nu are valoare. Dacă astăzi nu suntem în confort dar continuăm să ne comportăm la fel ca ieri, ziua de mâine, cu siguranță, nu o să ne ofere nimic diferit. Vă invit să luați parte la schimbare!”, a declarat dr. Cristian Paul Dan, președinte OTM.

Primul congres cu adevărat pluridisciplinar se va desfăşura în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca pe strada Gh. Marinescu nr. 23. Pe parcursul celor trei zile vom aborda următoarele subiecte:

  • Abordarea multidisciplinară a patologiilor
  • Etică și malpraxis
  • Comunicare în domeniul medical
  • Tehnologie și IT în medicină

“OTM Congres 2017 este un prilej unic de a forma o echipă pluridisciplinară cu scopul de a menține și a îmbunătăți starea de sănătate a pacienților. Asociația Română a Farmaciștilor Clinicieni (ARFC) are ca şi obiectiv colaborarea cu medici, farmaciști, stomatologi, nutriționiști și alți specialiști din domeniul medical pentru a asigura eficiența și siguranța tratamentului medicamentos”, a declarat  farmacist specialist Adina Torje, şef departament Comunicare ARFC.

Detalii despre “Congresul Pluridisciplinar 2017” pot fi găsite la adresa www.otmed.ro.

Organizaţia Tinerilor Medici Cluj – OTM este o organizaţie înfiinţată în luna ianuarie 2015, în baza Legii nr.26/2000, are sediul în municipiul Cluj-Napoca şi este reprezentată legal de Cristian Paul Dan, în calitate de preşedinte. Scopul organizaţiei este formarea profesională continuă a tinerilor medici (medici rezidenţi, medici specialişti precum si personalul din domeniul sanitar), prin facilitarea interacţiunilor între diferite specialităţi medicale, organizarea de cercuri şi cursuri interdisciplinare, construirea unei platforme electronice comune, susţinerea financiară a tinerilor medici pentru dezvoltare profesională. Anual, organizaţia îşi propune realizarea unui congres pluridisciplinar – ”OTM Congres – Congres Naţional Pluridisciplinar”, în cadrul căruia se vor prezenta noutăţile din domeniul medical publicate de-a lungul anului şi cele dezbătute în cadrul cercului de ”Dialoguri interdisciplinare”.

 

Radu Ștefan