Primarul din Marina Julia, Monfalcone, in provincia italiana Gorizia, a pus gand rau romanilor, dupa ce sase barbati au baut prea mult in timpul unui gratar in aer liber, s-au luat la bataie si au distrus un loc amenajat pentru picnic, in oras. In zona au lasat si multe deseuri, starnind mania locuitorilor.

Mai mult, doi dintre ei au ajuns si la spital, arata Gazeta Romaneasca. Cei sase au fost deja identificati, reiesind ca este vorba despre romani.

Cei care au chemat politia au fost locuitorii din zona, alarmati de zgomot.

Primarul Anna Maria Cisint, care s-a deplasat de asemenea in zona, a postat pe Facebook o fotografie cu ce au lasat in urma romanii, insotita de urmatorul mesaj. „Dezgustator, asta e ceea ce au lasat unele persoane, deja identificate ca fiind cetateni de origine romana”.

„Cand identificarea lor va fi facuta oficial, voi activa orice instrument consimtit de lege, chiar si denuntul. In cazul in care va fi un proces penal, administratia noastra se va constitui parte civila si va cere daune.

Vom cere apoi inclusiv firmei unde lucreaza cei sase sa isi asume resposabilitatea de a interveni pentru a elimina daunele provocate.

NapocaNews