Festivalul Internațional de Stand–Up Comedy, desfășurat la Cluj-Napoca în perioada 6-13 Noiembrie 2017, a fost considerat o ediție cu totul specială, și corelat cu numărul de participanți FISC-ul este cel mai mare festival de comedie din România.

Într-un decor amenajat cu stil în care culorile puternice predominau, cei 28 de artiști au avut parte de o experință diferită anul acesta, scena având un design aparte care i-a oferit o alură diferită. Din dorința de a rade împreună cu artiștii lor, biletele s-au epuizat imediat la 7 din cele 11 spectacole.

„Anul anul acesta FISC-ul a ajuns la maturitatea lui ne-am bucurat de 30 de artiști cu show-uri în română și engelză. Am realizat și 3 spectacole inedite spectacole de magie și comedie cu Paul Lungu și Vlad Grigorescu, cei mai comici magicieni din România și singura ventriloagă – Crină Zvobodă. Am avut umoriști care au acoperit toate vârstele și toate grupele de interes, spre exemplu, Maratonul tinerei generații sau umoriștii care făceau în anii ’90 spectacole cu săli arhipline: Doru Octavian Dumitru sau Radu Pietreanu, de la Vacanța Mare!”, a declarat  Iancu Șerbănescu, project manager FISC.

Un trio inedit care au reușit să facă un show de excepție a fost reprezentat de Nicu Bendea, comediantul clujean (profesor de matematică la bază), Unguru’ Bulan si Natanticu. Un alt cuplu de comedianți care au stârnit râsul publicului prin cele mai sărate glume au fost chiar cei trei colegi de facultate și în prezent colegi de scenă, Alexandru Minculescu, Maria Popovici și Alexandru Banciu. Pentru prima dată, foștii concurenții a emisiunii iUmor și-au dat întâlnire la Cluj-Napoca sub denumirea de Maratonul tinerei generații, fiecare cu un moment unic și comic care au stranit și lacrimi participanților.

Ediția a V-a a pregătit și nostalgicilor un show special, aducându-i fața lor pe doi dintre cei mai iubiți artisit ai anilor ’90: Doru Octavian Dumitru, primul umorist român care după ‘89 a promovat Stand Up Comedy-ul și cel care a reușit să umple Sala Palatului. Alături de el a fost pe scenă, Radu Pietreanu (fondator al trupei Vacanța Mare) care alături de chitara lui și public au cantat parodii muzicale.

 

Radu Ştefan