Asociația Română Focul Viu vă invită luni, 27 noiembrie 2017, în sala Ioan Mușlea a Bibliotecii Centrale Universitare Lucian Blaga din Cluj-Napoca, la conferința susținută de d-l profesor Constantin Barbu, intitulată Mileniile Românilor, povestite în anul Centenarului României Mari.

Profesorul Constantin Barbu este absolvent al Facultăţii de Filologie a Universității din Craiova , ulterior bursier al Guvernului Francez. Publică în mai toate revistele culturale ale țării, debutând în anul 1975. Este unul dintre discipolii lui Constantin Noica și, poate, singurul său continuator în desăvârșirea proiectelor naționale ale gânditorului de la Păltiniș: Eminescu și Cantemir. A dedicat acestor proiecte de istorie și cultură naționale peste două sute de cărți. Este apreciat în demersul său cultural de personalități importante ale culturii românești precum Marin Sorescu, Edgar Papu, Anton Dumitriu, Adrian Marino, părintele Dumitru Stăniloae sau Emil Cioran.

Îndrăgostit de istoria neamului său, căutător în arhivele lumii papirus cu papirus, hartă cu hartă, manuscris cu manuscris, Constantin Barbu susține, întemeiat pe documente scrise de către străini, descoperite în marile arhive ale lumii, că oamenii acestor locuri, traci, traco-romani sau români au viețuit neîntrerupt în spațiul vechii Dacii.

Într-o perioadă de relativizare a valorilor, de obsesivă și mincinoasă „demitizare” a istoriei, avem convingerea că trebuie să ne întoarcem la ADEVĂR. Noi, membrii Asociației Române Focul Viu, credem că anul Centenarului României Mari poate deveni un bun început pentru reconsiderarea unor valori sau instituții grav devastate în ultimele decenii.

NapocaNews