China este cel mai mare producător de orez, cu recolte de peste 200 de milioane de tone pe an, care se exportă în întreaga lume. În ultima vreme, mai multe surse vorbesc despre problema orezului din plastic. Aceasta ar fi o rășină artificială care se amestecă bine cu amidon de cartofi, după care i se dă forma unui bob și aromă de orez.

Un raport apărut în The Korea Times susţine că orezul conţine pesticide periculoase şi chiar este obţinut artificial. Amidonul de cartofi se amestecă bine cu o raşină artificială, apoi i se dă forma de bob. La final, boabelor li se dă aromă de orez. Medicii avertizează că acest tip de orez este la fel de dăunător precum consumul unei pungi mici de plastic.

Iată cum poţi să-ţi dai seama dacă orezul pe care îl ai acasă conţine plastic, conform Libertatea.ro.

Testul apei – Pune o lingură de orez negătit într-un pahar cu apă rece. Dacă rămâne pe fundul paharului, este sănătos. Dacă pluteşte, conţine plastic.

Testul focului – Încearcă să aprinzi câteva boabe de orez cu o brichetă. Dacă începe să ardă imediat şi miroase a plastic ars, aruncă-l imediat.

Testul zdrobirii – Încearcă să zdrobeşti câteva boabe de orez. Dacă se macină şi se transformă într-o pudra fină, orezul este sănătos. Dacă se obţine un aspect galben, conţine plastic.

În scop de protecţie, oamenii pot să observe că orezul pe care îl cumpără nu este real. Însă, pentru că arată ca şi cel real, orezul din plastic nu poate fi recunoscut atunci când îl cumperi, mai ales că, din motive lesne de înţeles, este amestecat cu acesta, scrie Healthy Life Story.

Orezul din plastic este extrem de periculos pentru sistemului digestiv, cauzând gastrită, notează aceleași surse citate.

Acest orez este fabricat din cartofi și rășină sintetică. Altele spun că ar conține anumite substanțe chimice.

NapocaNews