Eveniment grav. Un hostel din sud-vestul Poloniei a stârnit revoltă după ce pe social media au apărut poze cu bannerul avut la intrare. Interzis accesul ‘evreilor, comuniștilor, hoților și trădătorilor’e pus avertismentul, mare, la poartă.

Imaginea discriminatorie a devenit virală la începutul acestei săptămâni, când utilizatorii de Twitter au răspândit-o masiv pe internet. Fotografia hostelului Dom Polski din micuțul oraș Cesarzowice a circulat cu titlul “Casa Nazistă”, potrivit RT.

Se pare că bannerul a atârnat luni de zile în dreptul hostelului, dar autoritățile nu s-au sesizat, considerând că este vorba de o acțiune pe o proprietate privată. Pe de altă parte, se zvonește că proprietarul locului este Piotr Rybak, un naționalist notoriu și membru al Mișcării Național Radicale (ONR), momentan arestat.

În ciuda retoricii agresive a hostelului, se pare că fac excepții, câtă vreme este achitată nota de plată. Presa locală scrie că deseori camerele sunt închiriate de ucraineni pentru care polonezii nutresc o antipatie profundă.

Ultima mare controversă privind naționalismul exacerbat al polonezilor a izbucnit pe 11 noiembrie, când Varșovia a găzsuit un marș al mișcărilor de extremă dreaptă.

NapocaNews