Aproximativ 1.000 de membri și simpatizanți ai partidului neofascist Forza Nuova au mărșăluit sâmbătă pe străzile Romei, potrivit Agerpres.Așa-zisul „ marș al Patrioților” era planificat inițial pentru data de 28 octombrie, în amintirea preluării puterii de către dictatorul fascist Benito Mussolini, în octombrie 1922, la finalul faimosului Marș spre Roma 22-29 octombrie 1922.

Ministerul de Interne italian a interzis desfășurarea marșului la data aleasă inițial. De altfel, numeroși politicieni, printre care și primărița Romei, Virginia Raggi, s-au opus organizării marșului din cartierul EUR.

Cu excepția unor incidente la începutul marșului, evenimentul a fost unul pașnic, iar autoritățile nu au permis organizarea unor contrademonstrații.

Participanții, dintre care unii au executat salutul fascist, au pledat pentru „mândrie națională” și expulzarea migranților.

„Rețeaua etnică nativă a europenilor și italienilor” trebuie păzită de distrugere, a declarat organizatorul marșului, Luca Castellini, fără a-și explica spusele.

NapocaNews