Mii de telespectatori au semnalat la Consiliul Superior al Audiovizualului francez (CSA) o secvenţă a unei emisiuni a canalului C8 unde creatorul de modă Karl Lagerfeld califică migranţii ca duşmani ai evreilor din Germania, a declarat un reprezentant al CSA.

Criticând sâmbătă seara politica migratorie a cancelarului Angela Merkel, directorul artistic al Chanel a spus că ”nu e posibil ca deşi existând decenii întregi între evenimente, să ucizi milioane de evrei ca să faci loc după aceea altor milioane de duşmani ai lor”. ”Eu vă spun ceva oribil”, a prevenit creatorul german cunoscut pentru plăcerea sa de a provoca.

Karl Lagerfeld a subliniat că Franţa ”ţară a drepturilor omului”, a adăpostit 10-20.000 de migranţi. Angela Merkel ”care avea deja milioanecare bine integraţi, care muncesc, nu avea nevoie de încă un milion doar pentru a-şi crea imaginea de suflet caritabil, după imaginea de mamă vitregă pe care o arătase în povestea crizei Greciei”, a mai spus el în timpul emisiunii prezentată de Thierry Ardisson.

Consiliul superior al audiovizualului deja sesizat de mai multe ori, a’ propos de emisiunea lui Thierry Ardinson, a precizat că va studia secvenţa şi va vedea daca va fi cazul declanşării unei proceduri.

NapocaNews