Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a reiterat marţi seară solicitarea adresată Partidului Social-Democrat (SPD) de a reveni asupra deciziei de a nu prelungi actuala coaliţie guvernamentală.

„Trebuie să acordăm Partidului Social-Democrat şansa de a reanaliza poziţia”, a declarat Peter Altmaier, şeful de cabinet al Angelei Merkel.

Formaţiunile politice germane trebuie să continue negocierile pentru formarea unei coaliţii guvernamentale, în scopul menţinerii imaginii Germaniei de „stat stabil”, a insistat Peter Altmeier.

Liderul SPD, Martin Schulz, este invitat joi la discuţii cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, informează Deutschlandfunk.

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat luni un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor în scopul formării unei coaliţii guvernamentale, excluzând posibilitatea convocării alegerilor anticipate.

Partidul Social-Democrat (centru-stânga) a reiterat luni refuzul prelungirii coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), semnalând dorinţa de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eşecului discuţiilor exploratorii cu celelalte partide.

Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eşuat în planul de a forma o coaliţie cu guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa ’90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

NapocaNews