Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a părăsit miercuri seară Secția Exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla și, la ieșire, a declarat presei că abia așteaptă să ajungă acasă și să-și stângă în brațe cei doi copii.

‘Încă nu reușesc să realizez, este un moment așteptat atât de mine, cât și se familia mea, în special de cei doi copii foarte mici, extrem de afectați, care și ei au fost condamnați, în ultimii aproape trei ani, să trăiască fără mamă. Este o mare bucurie că pot, în sfârșit, să ajung acasă lângă ei, abia aștept să îi strâng în brațe și să le spun că mami a venit acasă pentru totdeauna, că nu mai pleacă’, a afirmat Monica Iacob Ridzi.

Ea a mai spus că spera să fie liberată condiționat.

‘Îndeplinesc toate condițiile pentru a fi liberată condiționat, a fost o decizie pe care am sperat să o primesc până în ultima clipă, că și eu voi fi tratată la fel ca toți ceilalți deținuți. Din fericire, acest lucru s-a întâmplat. Pe lângă cei aproape trei ani, peste 1.000 de zile de detenție executate zi la zi, am prestat și activități lucrative, am beneficiat și de zile câștig obținute prin efectul Legii nr. 169/ 2017. Precizez că în momentul când legea a intrat în vigoare, eu executasem deja integral fracția prevăzută de lege pentru a beneficia de liberarea condiționată. În acest moment, cu zilele executate și cu zilele obținute prin efectul legii, am patru ani din cinci considerați executați, mult mai mult decât prevede legea pentru a fi liberată condiționat’, a menționat fostul ministru.

La rândul său, soțul acesteia, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, a spus că e o bucurie foarte mare pentru copii că mama lor se întoarce acasă.

‘E normal să fiu emoționat după atâta timp. E o încărcătură extraordinară. Ultima perioadă a fost foarte grea, mai ales pentru cei mici, pentru că ei au fost cei mai afectați, dar și pentru toată familia și pentru ea. Le-am spus copiilor că mami vine acasă, s-au bucurat foarte tare’, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

NapocaNews