Obiceiurile rasiste se perpetuează în Italia. Un politician din peninsulă a avut o reacție destul de răutăcioasă la adresa românilor.Este vorba despre Giovanni Ardita, consilier local la primăria orașului Ladispoli, care a pus pe pagina sa de Facebook o postare în care îi atacă pe români.

Producătorii serialului House of Cards, hotărâți să ucidă personajul interpretat de Kevin Spacey din cauza scandalului de hărțuire sexuală

„Că..ţii ăştia de hoţi români nu se opresc nici în faţa unei femei surdo-mute, nici în faţa casei unui băiat care tocmai a murit. Autorităţile trebuie să îi ducă în şuturi până la graniţă şi să îi trimită înapoi în ţara lor, fără drept de întoarcere. Gata cu gunoaiele astea de ţigani români!”, a scris consilierul italian sâmbătă pe pagina lui de Facebook.

La scurt timp, consilierul a primit numeroase critici pentru afirmațiile sale, ceea ce l-a făcut să-și ceară scuze pentru generalizare. Cu toate acestea, tot nu și-a retras scuzele și și-a susținut în continuare spusele.

”Gata cu toleranţa în ce priveşte ţiganii români. Îmi cer scuze de la comunitatea românească pentru că am generalizat, există români muncitori, cinstiţi şi responsabili, dar nu-mi retrag cuvintele în ce priveşte hoţii care intră în casele oamenilor neajutoraţi, sunt nişte gunoaie umane şi nu merită respect”, a adăugat ulterior italianul, conform Dcnews.

NapocaNews