Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a reactionat prin vocea presedintelui Mihai Covaliu la acuzatiile potrivit carora un sportiv de top ar fi membru al ISIS.Fara a oferi detalii suplimentare sau macar asigurari certe, Covaliu spune ca are incredere in Albert Saritov si ca este convins ca luptatorul nascut in Daghestan va mai castiga medalii pentru Romania.

„Plec de la ceea ce stiu si spun ca: un sportiv care castiga o medalie olimpica este un sportiv cu valori corecte. Scopul lui este acela de a se pregati pana la epuizare pentru a-si implini visul. Pentru a se califica la JO si a cuceri medalia olimpica. Sportivul care face performanta nu are timp de pierdut. El se antreneaza si dupa aceea se recupereaza pentru urmatorul antrenament. Si tot asa.

Am incredere in institutiile statului, am incredere in Federatia Romana de Lupte si in presedintele ei si am incredere in acest sportiv talentat, tatal a patru copii, care va mai castiga medalii pentru Romania”, a declarat Mihai Covaliu, potrivit Telekomsport.

Postul Rusia 24 a difuzat recent un reportaj despre sportivii Academiei de lupte Mindiasvili care ar fi fost recrutati si folositi in diferite misiuni.

Printre cei nominalizati in reportaj se numara si fratii Albert si Ramazan Saritov.

Nascut in Khasavyurt, un oras din Daghestan, in 1985, Albert Saritov a primit cetatenia romana in 2016 pentru a reprezenta tara noastra la Jocurile Olimpice de la Rio.

El a castigat medalia de bronz in proba de lupte libere, devenind primul sportiv naturalizat din istoria Romaniei care se claseaza pe podium la o Olimpiada.

Acesta urmeaza sa reprezinte Romania si la Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2020.

NapocaNews