Fabrica de încălţăminte Clujana trece printr-o perioadă extrem de dificilă după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat procedura de executare silită a socităţii pentru o datorie de 13 milioane de lei, scrie ziarul Făclia.

Licitaţia a fost programată pentru data de 20 decembrie, fiind scoase la vânzare mai multe spaţii comerciale şi imobile pe care fabrica de încălţăminte le deţine în Cluj-Napoca. Potrivit anunţului de vânzare, ANAF a scos la vânzare un spaţiu de vânzare de 118 metri pătraţi de pe strada Teodor Mihaly, hala de producţie în suprafaţă de 2296 mp şi terenuri de 8000 de mp. Preţul de pornire pentru spaţiile şi terenurile scoase la licitaţie este de 28.560.610 lei. În cazul în care bunurile nu se vor vinde la prima licitaţie, preţul scade cu 25 la sută. Din totalul datoriilor pe care societatea le are la stat, 5,1 milioane lei reprezintă taxe şi impozite la stat, 5,5 milioane lei constituie contribuţii neachitate pentru pensii, 220.000 de lei sume neachitate la bugetul pentru şomaj, precum şi restanţe de 2,1 milioane lei la bugetul asigurărilor de sănătate. Surse din interiorul fabricii Clujana susţin că cea mai mare parte a datoriilor au fost acumulate în 2014 când managementul acestei unităţi a fost impus de USL.
Contactat telefonic, Florin Gliga, directorul fabricii Clujana a declarat pentru Făclia că se va uza de toate instrumentele juridice pentru a se salva patrimoniul societăţii şi a opri procedura de executare silită.

Clujana a fost un brand de Cluj înainte de 1989.

NapocaNews