În jur de 120 de elevi de la mai multe școli clujene au participat marți, 12 decembrie 2017, la cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Colinde și Tradiții „Crăciunul la români”, organizat de parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca. La eveniment a fost prezent secretarul eparhial, lector universitar la catedra de Spiritualitate a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, protosinghelul Benedict Vesa.

Festivalul a fost deschis de părintele paroh, protopopul de Cluj I, Dan Hognogi, gazda evenimentului, care, după un moment de rugăciune, a adresat un cuvânt de bun venit oaspeților și copiilor. Apoi a luat cuvântul profesoara Adriana Gavriluțiu de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațeganu”, care în fiecare an se implică cu multă dăruire în organizarea acestui festival și care a prezentat întregul program. La festival au participat elevi de la șase școli clujene: Liceul Teoretic „Eugen Pora”, Școala Gimnazială „Iuliu Hațeganu”, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere și Colegiul Național „George Barițiu”, alături de 12 cadre didactice. Din program au făcut parte recitaluri de colinde și scenete cu Nașterea Domnului, titrează Radio Renașterea.

În încheiere, părintele protosinghel Benedict Vesa a vorbit despre lumea dragă a copilăriei, a sărbătorii Crăciunului și a darurilor, evidențiind că cel mai de preț dar este al generozității și al inimii, după care a felicitat pe toată lumea. Toți copiii, dar și profesorii și îndrumătorii lor, au fost răsplătiți cu daruri.

NapocaNews